Maandverwachting – Juli 2020

Back to Berichten

Maandverwachting – Juli 2020

Comments: 0

Juli word een maand met wisselvallig en broeierig weer, en kent afwisselende koele momenten. We zien nog steeds lage druk in de buurt en rond om het middellandse zeegebied. Een hogedrukgebied ligt boven het noorden en blokkeert de weg voor lagedrukgebieden waarmee deze boven zuid en centraal Europa blijven rond cirkelen, soms aansluit noordelijk hogedrukgebied op het Azoren hoog, deze probeert gedurende maand op te komen en brengt veel warmte of perioden van soms hitte met zich mee. Het zal mij niets verbazen als er regelmatig een Spanisch Plume setting ontstaat met felle hitte, gepaard gaande met zware onweersbuien. Het lijkt een rommelige juli te kunnen worden, met regelmatig zware onweersbuien of klassieke Noodweer situaties. Echt stabiele perioden van langdurig warm zomer weer zie ik niet echt gebeuren, waarmee zeer ongewone droogte uit lijkt te blijven voor West Europa, maar goed het is een experimentele verwachting. Deze maand zal aan de warme kant verlopen met een boven normaal Neerslag signaal.

Arnoud Noord – Meteo Lagelanden

Facebook Comments Box

Share this post

Back to Berichten