Over Xtremechasing

het team van xtremechasing stormchasers

Onze geschiedenis

Hoewel Xtremechasing ergens in 2009 is opgericht, met doel om iedereen kennis te laten maken met de voor en nadelen van onweer, is Xtremechasing inmiddels uitgegroeid tot een waardevol team met ieder zijn eigen kennis en kunde. Stormchasen werd een hit in Nederland na de film Twister van Jan de Bont. Hoewel er een groot verschil is tussen de onweerscellen hier en in Amerika, staat het ons niet in de weg om toch op zoek te gaan naar de meest gevaarlijke onweersbuien die er bestaan; de supercel!

In de eerste jaren van Xtremechasing had de groep ook een andere naam, namelijk; Gods of thunder. Een ode aan de dondergoden. Die naam heeft zich niet lang gedragen. Ook hebben we de naam Xtremeweather gehad maar ook die was van korte duur. Xtremechasing was geboren. Een naam die de meeste stormchasers en onweerliefhebbers in Nederland en ver erbuiten wel kennen.

XTREMECHASING STORMCHASERS UIT NEDERLAND

doet meer dan stormchasen alleen…
tornado icon

Onweerjagen / stormchasen

Op jacht naar de ultieme prijs; de tornado! Je kan onze avonturen online volgen. dit kan op facebook, Instagram, Twitter en natuurlijk hier met onze chaseverslagen. Stormchasen is meer dan achter onweer rijden alleen!

stormchasers op school

EDUCATIE & SPREEKBEURTEN

Er is niets leuker dan je avondturen vertellen aan kinderen die onweer super spannend vinden. Daarom zijn we met regelmaat te vinden op diverse scholen. Soms voor een spreekbeurt, soms om les te geven over onweer en tornado's

STORMCHASERS ONDERZOEK TORNADO

TORNADO ONDERZOEK

Tornado's zijn gevaarlijk, dat weten we allemaal. Maar vaak staat er ter discussie of er een tornado aan de grond is geweest. Of dat dit een valwind of downburst was. Wij zijn het enige stormchase team dat hier ook echt onderzoek naar doet.

stormchasers buitenevenementen weerbewaking

WEERMONITORING TIJDENS OUTDOOR EVENTS

Met onze kennis van het (on)weer bieden Kevin en Maickel hun diensten aan via Meteo4events.eu. We maken verwachtingen op, stellen een risicoinventarisatie op. Houden rekening met tijdelijke constructies, ligging van het evenement en de mogelijke weersinvloeden op het evenement.

ONZE STORMCHASERS

Xtremechasing heeft veel mensen zien komen en gaan. Maar dit team wat er nu staat blijkt toch wel een bijzondere band met elkaar te hebben. Elkaar steunen door dik en dun, met elk hun eigen professionaliteit, zorgt er voor dat dit team onverslaanbaar is op het veld en offseason. Daarom stellen we deze toppers ook graag aan jullie voor. Wie zijn de stormchasers van Xtremechasing?
Facebook Comments Box