Stormverslag Eunice door Nikky Segers

Back to Berichten

Stormverslag Eunice door Nikky Segers

Comments: 0

Op vrijdag 18 februari is onze stormchaser Nikky Segers afgereisd naar IJmuiden om storm Eunice te trotseren en in beeld te brengen.

Nikky is op tijd vertrokken richting de IJmuidse kust om daar de krachten maximaal mee te kunnen maken van storm Eunice. Het begin van de rit verliep soepel, waarbij nog niet veel te merken was van de inmiddels aantrekkende wind. Rond een uur of half 3 begon het onderweg merkbaar harder te waaien. Rond 3 uur Arriveerde Nikky bij de regio Amsterdam/Zaandam, waar de rukwinden vat begonnen te krijgen op zijn auto. Diverse auto’s hadden moeite om op de weg te blijven. Kort daaropvolgend zag Nikky de eerste vrachtwagen op zijn kant liggen.

Bij Schiphol waren enkele vliegtuigen zichtbaar, waarvan de piloten grote moeite hadden om hun kisten veilig op de grond te krijgen. Nadat Nikky op meerdere locaties op gekantelde vrachtwagens stuitte, kwamen de IJmuidse duinen in zicht en naderde hij veilig zijn doelbestemming. Gauw op naar de parkeerplaats en snel kijken hoede zee eruit zag. Nadat hij met veel moeite de deur open had gekregen, werd hij al lopend in de duinen meteen geconfronteerd met een zeer zware windstoot. De rukwind was zo hard dat Nikky moeite had om overeind te blijven staan. Zijn reactie daaropvolgend “zoooo” doet bijna denken aan een Bavaria reclame.

‘’Eenmaal weer terug bij de auto heb ik de telefoon gepakt en ben ik live gegaan op XC. Goed ingepakt met een dikke sjaal en muts en een GoPro om, ben ik opnieuw richting zee gelopen. Een eindje op de pier beukte een golf zo hard op de golfbrekers, dat het een complete hoosbui leek. De druppels kwamen door de harde wind zo hard aan, dat het op zweepslagen leek. Vervolgens ben ik het strand op gelopen, waar je compleet gezandstraald werd.  Je ogen openhouden was een echte opgave. Eenmaal bij de vloedlijn aangekomen was het een stuk aangenamer, omdat veel minder zand door de lucht waaide. Hier kon je goed het breken van de hoge golfen bekijken’’.

Na een tijdje gekeken te hebben besloot Nikky om terug te lopen richting de pier. Met de wind in de rug zou dit een stuk makkelijker moeten gaan, maar niets was minder waar. Na tien meter kwam een rukwind die Nikky tot op zijn knieën dwong. Eenmaal terug bij de pier, stond Nikky precies op de goede plek, want een golf klapte recht voor zijn neus kapot met een nat pak tot gevolg. Dit was ook het moment dat de livestream er mee ophield, omdat al het materiaal te nat werd.

Eenmaal terug bij de auto was het zaak om goed op te warmen, want door het natte pak begon onderkoeling een gevaar te worden.  Om toch nog met een paar mooie foto’s thuis te komen, is de bikkel nogmaals richting de kustlijn gelopen. Met resultaat!!

De terugweg was een ander verhaal. Het was een enorme chaos op de weg, diverse verlaten gekantelde vrachtwagens, veel takken en bomen op de snelwegen. Tijdens het rijden was Nikky bijna zelf getuige van een kantelende vrachtwagen. De oplegger kwam met twee wielen van de grond, maar ternauwernood werd voorkomen dat het gevaarte compleet tegen de vlakte ging.

Na een lange rit met verschillende files en in totaal een uur langer dan gepland onderweg te zijn geweest, kwam Nikky weer veilig thuis aan met een zeer bijzondere ervaring in de binnenzak.

 

Facebook Comments Box

Share this post

Back to Berichten