Wisselvallig weekend

Back to Berichten

Wisselvallig weekend

Comments: 0

Nog even lekker

We hebben op dit moment te maken met normaal zomerweer. De temperaturen komen dagelijks te liggen tussen 20 en 25 graden. Vannacht valt er wat lichte regen, waarna we morgen ongeveer hetzelfde weer krijgen als vandaag. Het is alleen ietsje minder warm, 18 tot 23 graden.
Vrijdag hebben we nog zo’n dag, maar zien we het weer al langzaam veranderen. In de avond verschijnen de eerste buien aan de horizon.

Natte zaterdag

Zaterdag wordt mogelijk een behoorlijk natte, maar ook winderige dag. Een lagedrukgebiedje trekt ten noorden van ons land langs. Tijdens de doortocht trekken een aantal fronten en buienstoringen over die behoorlijk wat water achter kunnen laten. Bovendien neemt de wind toe naar krachtig tot hard langs de kust 6 tot 7 bft waarbij langs de kust zware windstoten kunnen voorkomen. De temperatuur gaat onderuit, naar gemiddeld een graad of 17.

Naamloos-1
Een lagedrukgebiedje trekt ten noorden van ons land langs. Ze voert frisse lucht en verschillende buienstoringen aan.

 

Natte zondag..

Ook zondag wordt een natte en later ook winderige dag. De rust lijkt eerst even wedergekeerd, maar al snel nadert vanuit het westen alweer een nieuw lagedrukgebied met veel regen, buien en opnieuw een stevige wind. Wel is het zondag weer ietsje warmer, met maximaal een graad of 20. Het zal dan redelijk zwoel aanvoelen. Zoals het er nu voor staat kan de neerslagsom over het hele weekend plaatselijk oplopen naar 20 tot 40 millimeter. Een behoorlijk herfstachtig weekend dus.

Naamloos-2
Vanuit het westen nadert op zondag snel een nieuw lagedrukgebied. Deze vormt door de opstekende zuidelijke wind in eerste instantie iets warmere lucht aan. Dit wordt snel verdreven met veel regen/buien.

 

Natuur is blij

De natuur zal erg blij zijn met deze hoeveelheden regen. Het neerslagtekort is op sommige plekken behoorlijk opgelopen, en dat zien we in de natuur dan ook terug. Uitgestrekte dorre grasgebieden zijn op het moment geen uitzondering. Wat zal de natuur na het weekend weer mooi groen zijn! Wij mensen zijn er natuurlijk minder blij mee, maar wat mij betreft mogen we niet klagen. We hebben een mooie lente en eerste helft van de zomer achter de rug.

Groeten, Tim Heusschen

Bron weerkaarten:

Wetterzentrale.de

Facebook Comments Box

Share this post

Back to Berichten