Morgen herfstachtig met buien..

Back to Berichten

Morgen herfstachtig met buien..

Comments: 0

Morgen (maandag) wordt een dag met veel buien. De oorzaak is een lagedrukgebied die ons land nadert, welke een koude luchtsoort en een aantal trog(getjes)gen meeneemt. De bovenluchttemperatuur koelt af naar waarden die op zijn laagst rond de -25 uitkomen. De atmosfeer wordt hierdoor onstabiel van karakter en er ontstaan dan gemakkelijk buien. Vooral wanneer de zon het aardoppervlak morgen kan verwarmen. Dat is dus met name morgen overdag én met name in het binnenland. Daar bevinden zich dan morgen de meeste en pittigste exemplaren. Bij de buien is er met name in het noordoosten kans op onweer. De eerste buien ontstaan later vanavond al met name in de kustgebieden, waarna ze dus zoals gezegd, zich morgen overdag vooral landinwaarts huishouden.

Rmgfs243
Klik om te vergroten. Morgen verspreid over het land buien. Vanavond en vannacht vooral langs de kust, morgen overdag met name in het binnenland. Onze zuiderburen krijgen bovendien een flinke plons water!

 

Morgen fris, mogelijk warmer weer op komst?

Het is morgen wel een stuk frisser dan vandaag. De temperatuur daalt naar waarden van zo’n 15 á 16 graden. Daarmee ligt de temperatuur ruim onder de normale waarde voor deze tijd van het jaar. In combinatie met een stevig noordwestenwindje is het eerder herfst dan zomer. Hoelang deze lage temperaturen ons weerbeeld nog gaan bepalen, is nog onzeker. Echter, er is wat hoop zichtbaar op de middellange- en lange termijn. Zo wordt in de tweede helft van de komende week regelmatig de 20 graden gehaald, en zijn er enkele berekeningen die op de lange termijn een zomerse setting laten zien. Die regelmatige 20 graden geeft in ieder geval al een schrale troost voor de tot nu toe (op enkele dagen na) nog weinig voorstellende zomer.

Laten we hopen op mooie, warme en onweersachtige dagen! Het zou tijd worden…

Groeten, Tim Heusschen

 

Facebook Comments Box

Share this post

Back to Berichten