Doden door tornado in Mexico

Back to Berichten

Doden door tornado in Mexico

Comments: One Comment

Gisteren zijn in de Amerikaanse staat Texas zijn door zware ovestromingen zeker twaalf mensen vermist, aldus de gouverneur van de staat. Drie mensen zijn overleden.

.  
Na hevige regenval traden rivieren de afgelopen 24 uur buiten hun oevers. De stroming was zo sterk, dat gouverneur Greg Abbott van “tsunami-achtige toestanden” sprak. Het huis waarin de twaalf vermisten zich bevonden, werd volgens ooggetuigen van zijn grondvesten gerukt door het water en spoelde weg. Dat meldt The Guardian.

Zo’n 2.000 mensen moesten noodgedwongen hun huizen verlaten. In tientallen gemeenten is de noodtoestand uitgeroepen.

Tornado
In de Mexicaanse stad Ciudad Acuna, vlakbij de grens met Texas, heeft het noodweer aan zeker 13 mensen het leven gekost.

Talrijke gebouwen liepen schade op, auto’s werden omgekiept, meldden de autoriteiten. De gouverneur van de deelstaat Coahuila, waarin Acuna ligt, bezoekt de stad. Hij zei dat 10 volwassenen en 3 kinderen zijn overleden. Een baby wordt nog vermist.

Door de wervelstorm raakten ook 229 mensen gewond, 88 van hen verblijven momenteel nog in het ziekenhuis. Verder raakten in de stad ook 750 gebouwen beschadigd, waarvan er een tachtigtal zelfs helemaal verwoest werden.

De hulpdiensten proberen nog altijd om mensen te redden, zo meldt burgemeester Evaristo Lenin Perez op Twitter. Hij vraagt ook om drinkwater, voedsel en kleren aan de slachtoffers te schenken.

Noodopvang
De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto deelde ook mee dat er noodopvang voorzien is voor de mensen die zwaar getroffen werden door de tornado. Hij kondigde voorts aan dat hij een bezoek zal brengen aan het rampgebied, om zelf de schade op te kunnen meten.

Volgens de Mexicaanse website Excelsior deed het natuurgeweld zich maandag tussen 05.30 en 06.00 uur plaatselijke tijd gelden. De tornado werd in de categorie 4 ingeschaald en had een verwoestende kracht.

Bron: hln

Facebook Comments Box

Share this post

Comment (1)

Comments are closed.

Back to Berichten