Vooral in het noorden tijdelijk onstuimig

Back to Berichten

Vooral in het noorden tijdelijk onstuimig

Comments: One Comment

Het is op veel plekken nu nog aan de zonnige kant, maar een storing komt vanuit het noordwesten langzaam dichterbij. Een in eerste instantie scherp koufront nadert de komende avond het noorden en noordwesten van het land, maar het neemt langzaam in betekenis af. We hoeven op dit koufront dan ook geen significante weersverschijnselen te verwachten. Het kleine, maar toch redelijk felle windveld, behorend bij een klein lagedrukgebied trekt vooral over het noorden van het land. Daar kan de wind even kort windkracht 8 bereiken, met windstoten tot zo’n 80 kilometer per uur, maar op het eerder genoemde koufront kan de wind even iets krachtiger uitpakken. Dan windstoten tot zo’n 90 km/u.
Elders langs de kust neemt de wind toe naar krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. Ook daar zal dit van tijdelijke aard zijn. Mensen in het binnenland zullen er weinig van merken, aangezien de wind niet ver landinwaarts dringt. Alleen op het koufront zal daar de wind even kort flink aantrekken, maar bij het steeds zwakker worden van dit front, zullen ook de bijbehorende windstoten in kracht afnemen. Verder valt er even kort (buiige) regen op het front.

charts_harmonie_gust_bnl_14
Windstoten, berekend door het harmonie-weermodel. Klik op de afbeelding om te vergroten.

 

 

charts_harmonie_slp_bnl_14
Gemiddelde windsnelheid in Beaufort, berekend door het harmonie-model. Klik op de afbeelding om te vergroten.

 

 

De dagen daarna

Morgen wordt een ander verhaal. Het is in eerste instantie nog bewolkt en mogelijk komt er nog een mistbank en/of wat nevel voor, maar in de loop van de dag breekt de zon door. Bij een matige westenwind bereikt de temperatuur waarden tussen 11 á 12 graden aan zee, tot 16 graden in het binnenland.
Dinsdag en woensdag begint het kwik te stijgen naar waarden tussen 18 en 23 graden. Het is nog onzeker of woensdag de zomerse waarde van 25 graden lokaal gehaald kan worden.  De komende dagen houden we jullie daarvan uiteraard op de hoogte!

Groeten, Tim Heusschen

Kaarten: Weerplaza

Volg ons op Facebook en Twitter !

 

Facebook Comments Box

Share this post

Comment (1)

Comments are closed.

Back to Berichten