Volop lente deze week!

Back to Berichten

Volop lente deze week!

Comments: 3

Zonnig door hogedrukgebied

In deze nieuwe werkweek mogen we in ieder geval tot en met donderdag prachtig lenteweer verwachten.
Een krachtig hogedrukgebied ten noordwesten van ons land zorgt ervoor dat we met overwegend zonnig weer te maken hebben. Van origine is de aangevoerde lucht koude zeelucht (Maritieme luchtsoort), maar omdat de instraling van de zon krachtig genoeg is, kan deze lucht met name landinwaarts flink opwarmen. Aan de kust hebben we dan, zoals gewoonlijk bij deze windrichting, minder hoge temperaturen. Ook morgen zijn de verschillen tussen kust en binnenland groot. Zo kan vooral in het zuiden en oosten genoten worden van temperaturen die de 20 graden aantikken, terwijl het kwik aan de kust blijft steken bij maximaal een graad of 15. Dit alles bij een matig noordwestenwindje en flinke zonnige perioden.
Vooral in het noorden en noordoosten kan later op de dag wel wat (lage) bewolking vanaf zee binnenschuiven. Mocht dit gebeuren, dan drukt dat daar de temperatuur. Mocht je daar wonen, houdt dan morgen overdag de satelliet in de gaten!

 

Lente door hogedrukgebied
Klik op de afbeelding om te vergroten. Een hogedrukgebied voert maritieme lucht aan, maar de zon warmt vooral landinwaarts de lucht goed op. Hierdoor hebben we vooral in het oosten en zuiden te maken met aangename temperaturen tot 20 graden!

 

Woensdag en donderdag

Woensdag en donderdag plakken we er nog een aantal vrij zonnige dagen achteraan. Wel kan er iets meer bewolking voorkomen. Daardoor komt de temperatuur gemiddeld ietsje lager uit, maar is zeker niet onaangenaam!

 

Ook woensdag nog lente
Klik op de afbeelding om te vergroten. Woensdag is het weliswaar iets koeler, maar door regelmatig zonneschijn voelt het zeker niet onaangenaam. In het binnenland kan de temperatuur nog steeds de 17 graden halen.

 

 

Maar dan..

Vrijdag en zaterdag draait de stroming van noordoost naar zuidwest, en wordt veel vochtigere lucht aangevoerd. Bovendien is de luchtsoort warm van karakter en lopen de temperaturen gemiddeld weer wat op naar zo’n 17 tot 20 graden. Ondanks de vochtige lucht, lijkt de vrijdag toch nog aardig zonnig te gaan verlopen, maar komen er in de avond waarschijnlijk een aantal buien vanuit het zuidwesten opzetten. De onstabiliteit is op dit moment verder (nog) gering te noemen. Op zaterdag lijkt de buiigheid verder te gaan toenemen. Over details later meer vanwege de onbetrouwbaarheid (als gevolg van het termijn waarop het zich nog bevind)

Lente is vrijdag weg
Klik op de afbeelding om te vergroten.
Op vrijdag verandert het weer. De stroming draait naar het zuidwesten op nadering van een lagedrukgebied vanuit het zuidwesten. Het hogedrukgebied boven het Verenigd Koninkrijk is dan opgelost.

 

Groeten, Tim Heusschen

XtremeChasing.nl

Bron weerkaarten: Wetterzentrale.de

Volg/like ons ook op Facebook en Twitter!

Facebook Comments Box

Share this post

Comments (3)

Comments are closed.

Back to Berichten