Noorden en noordoosten de meeste buien.

Back to Berichten

Noorden en noordoosten de meeste buien.

Comments: 3

Buien

Jullie hebben het waarschijnlijk al gemerkt dat het vandaag met name in het noorden en noordoosten behoorlijk buiig is. Op de radarbeelden zien we op dit moment een hoop kleine, maar stevige buien met kans op onweer over de betreffende gebieden trekken. Chaser Arjan had vandaag, zoals jullie waarschijnlijk hebben gezien (Zie Facebook) al een mooie onweersbui gehad. Later vanmiddag wordt het dan tijdelijk wat droger, maar een trog, nu nog “ver” ten westen van ons land, trekt in de avond over Nederland heen, welke de buiigheid weer kort doet opleven. De bovenlucht op deze trog is nog wat kouder, waardoor de onstabiliteit toeneemt. Ook de windschering is op de trog hoger, en we mogen dan wat meer geclusterde buien verwachten. Waarschijnlijk vormt zich een kortdurend en fel buienlijntje, waarbij de meeste en actiefste exemplaren zich in de noordelijke landshelft nestelen. Elders komen er ook buien voor, maar minder talrijk.

Sat
Klik op de afbeelding om te vergroten. De trog voor vanavond ligt nog op zee en boven Oost-Engeland. De rode cirkel geeft aan waar zich op dit moment de meeste buien verbinden.

 

Morgen droog en vrij zonnig

Later vanavond verdwijnen de buien en klaart het in een groot deel van het land wat op. Morgen komen we dan terecht onder een uitloper van een hogedrukgebied. Dit brengt zonniger en droger weer met zich mee. Met een noorden tot noordoostenwind en temperaturen tussen 10 en 14 graden kan het soms nog even fris aanvoelen.
Vanaf zondag lijken we het echte frisse weer achter ons te laten, met temperaturen die oplopen tot boven de 15 graden. Op zondag gaat de opruk van deze warmere luchtsoort waarschijnlijk gepaard met veel regen en tijdelijk ook een stevige wind. Of de warmte zich vast kan houden is op dit moment nog zeer onzeker, want de runs(berekeningen) wisselen nogal. Uiteraard blijven we het volgen!

Groeten, Tim Heusschen

Volg ons op Facebook en Twitter

Like en deel ! 🙂

Bron satellietbeeld: Sat24.nl

Facebook Comments Box

Share this post

Comments (3)

Comments are closed.

Back to Berichten