Kustbewoners opgelet: zeevlam!

Back to Berichten

Kustbewoners opgelet: zeevlam!

Comments: 3

Morgen kan een groot veld met zeemist, die al in de loop van de nacht en morgenochtend ontstaat, behoorlijk roet in het eten gooien. Met name een smalle kuststrook in het westen, en deels ook noorden van het land kunnen last hebben van deze mist.

 

Zeevlam
Klik op de afbeelding om te vergroten.

 

 

Zeemist, of zeevlam, is zeer kenmerkend voor het voorjaar. Het ontstaat als een veel warmere luchtsoort, over het nog relatief koude zeewater strijkt. Bij het ontbreken van een sterke aflandige wind kan deze mist de kuststreken makkelijk bereiken. Morgen, en waarschijnlijk ook woensdag, is de kans groot dat de kustgebieden hieronder gebukt gaan. In de mist zal het niet warmer worden dan slechts 10 tot 12 graden. Bij een opklaring kan de temperatuur nog wel licht oplopen.

Elders in het land kan men volop genieten van het lenteweer, met temperaturen tussen 17 en 22 graden. Woensdag doen we daar nog een schepje bovenop. Daarover morgen meer!

Voor de kustbewoners is het dus de komende dagen duimen of ze nog wel van het lenteweer kunnen genieten, want daarna lijkt de lente van 2015 voorlopig even op een zijspoor gezet te worden, zoals Maickel al geschreven had in onze vorige post.

Ik zou zeggen voor de kust: geniet van de momenten dat het zonnetje er doorheen prikt, en wie weet valt het allemaal mee morgen!

Groeten, Tim Heusschen

Facebook Comments Box

Share this post

Comments (3)

Comments are closed.

Back to Berichten