Morgen nog even storm(achtig)

Back to Berichten

Morgen nog even storm(achtig)

Comments: 0

Morgen is het voorlopig de laatste onstuimige dag. Nu het vanavond flink opklaart, neemt vannacht de bewolking alweer toe. Al snel valt de eerste regen, en gaat de wind ook weer fors aantrekken. In de ochtend en middag waait er langs de kust een volle windkracht 8, misschien tippend aan 9 beaufort (Storm), uit het zuiden tot zuidwesten. Verder daar windstoten tot 100km/u. In het binnenland waait het ook stevig. Bij windkracht 5 tot 6/7 en windstoten tot plaatselijk 85km/u is het weer ook daar wild. Daar is het nog niet mee gezegd, want er gaat ook nog eens regen vallen.. veel regen.

 


Met name in het westen van het land kan er een behoorlijke plons vallen. De temperaturen lopen in de loop van de nacht iets op, nadat het eerst afkoelt naar lokaal een graad of 2 á 3. Uiteindelijk wordt het een graad of 8 á 9, en dat blijft morgen overdag ook zo.
Wij geven enkele waarschuwingen uit, en dan met name voor de ochtendspits. De wind is dan op zijn sterkst, en op dat moment valt ook nog eens de meest intensieve regen. Zie het kaartje hieronder.
Na morgen wordt het langzaam kouder. Zo liggen vrijdag en zaterdag de temperaturen al een stuk lager dan morgen, en kan het ’s nachts al een graadje vriezen. Bovendien kan er her en der een winterse bui vallen. Volgende week lijkt er een sprank winter te komen, met regelmatig winterse neerslag, vorst in de nacht en overdag een temperatuur rond het vriespunt. Hoe het daarna gaat? Dat is nog onzeker, maar dat we eindelijk (voorlopig?) van die eindeloze westelijke stroming af komen, lijkt nu toch een feit.


-Tim Heusschen- XtremeChasing

Facebook Comments Box

Share this post

Geef een reactie

Back to Berichten