Update Hookecho Wadden

Back to Berichten

Update Hookecho Wadden

Comments: 0

bandicam 2015-01-13 20-51-57-838

 

We hebben net met betrekking tot het onderzoek op de waddeneilanden contact gezocht met veerdienst Wagenborg. Hun hebben een email gestuurd waar ik wel even van schrok.

we citeren;

“Veel extra informatie is er niet voor handen. Het enige dat Robert (medewerker technische dienst) in de korte tijd dat het plaatsvond heeft gezien op de meter in het stuurhuis, is een windsnelheid van 38 m/s (> 12 Bft). Tevens vielen er grote hagelstenen. Alles vond plaats in een tijdsbestek van rond de 10 minuten. “

Ik hoop dat u hier iets mee kunt.

Deze email bevestigt ook wat de bewoners van de eilanden vertellen. Daarom is ook een van de veerboten losgeslagen. Dat in combinatie met de boei informatie wat we hebben gekregen van de Rijkswaterstaat samen met de winddata van KNMI indiceert dat wind ver boven normale stormkracht zit. Nu nog kijken waar we eventuele windrichtingen per minuut kunnen halen om te zien of er zich cyclonische activiteiten hebben plaatsgevonden. Bedankt alles en iedereen die hun verhaal hebben verteld en de instanties die ons helpen bij het onderzoek hierna!

UPDATE v2

Dat het een hook was, dat was duidelijk maar we wilden meer, Dus we hebben contact gezocht met de rijkswaterstaat en windpatronen gezocht op de KNMI website dankzij de hulp van Dzengiz Tafa. Dus nu uit gaan van ALLE informatie kan ik er van uit gaan dat er MOGELIJK een waterspout of dergelijke heeft plaatsgevonden. Het enige wat we nu nog missen van het puzzelstukje is de windrichting maar ook dat krijgen we nog wel voor elkaar. Ik heb vanavond nog aan de telefoon gehangen met een bewoner die 800 meter van de veerdienst van Ameland af woont. En hij verklaarde een directionele windverandering naarmate de bui over trok en dat zijn geeikt weerstation maximaal 9BFt aangaf. Morgen bellen we nog even met het vliegveld op Ameland of hun ons nog kunnen helpen met doppler beeld. Maar als ik zeg dat chasers van over de hele wereld er over praten vind ik dat een groot succes voor xtremechasing!  Stormchasing 2015 is voor ons begonnen!

Facebook Comments Box

Share this post

Geef een reactie

Back to Berichten