Een weekend in Dalfsen

Back to Berichten

Een weekend in Dalfsen

Comments: 0

Normaal in Dalfsen afgelast door het slechte weer.
Politie bericht: Wegens het slechte weer in combinatie met het optreden van Normaal in de grote feesttent, is er besloten een Grip situatie te creeëren voor als het mis gat. meer info volgt”
Van iemand die nu in de kazerne zit.

dus we konden eerder naar huis, maarja we waren al bezopen en zeiknat van de regen en het was toch al de 4e keer dat het onweer door het platteland joeg.
Ik mag aan nemen dat je behoorlijk wat windkracht nodig hebt wil er een compleet hek met betonnen voet en al rollend over het terrein stuiteren.
Heb het met mijn eigen ogen kunnen aanschouwen hoe het onweer ons omsingelde.
Ik was door het dolle heen want dit is voor mij natuurlijk DUBBEL feest!.
Maar na het aanzien van Yv’s blik die dit echt niet meer leuk begon te vinden, zelfs na een paar biertjes heb ik tot kalmte moeten manen.
Het onweer was van verre al te zien, ook de security diverse malen gewaarschuwd want je kon door de flitsen zien dat er een rolwolk o.i.d. aan zat te komen. maar die moesten er weer niets van weten.
Bij de eerste klap heel dichtbij hield yv me zo hard vast dat mijn arm blauw werd en ben samen met haar naar de EHBO post gegaan.
En heb haar zelf tot kalmte moeten manen omdat de EHBO post het veels te druk had.
Het hielp ook niet echt want de tent zelf werd zowat omvergeblazen, en voor ik t wist zat ik nog een andere meid van haar hyperventilatie af te helpen.
Een uur later was het dan ook weer een beetje droog
Het was een uurtje geleden een droog grasveld, nu was het een groot modderpoel, waar de nodige bezopen boeren zich dan ook graag doorheen gleden.
OP de weg naar huis kon je overal flitsen zien, dalfsen was omsingeld door onweer. eenmaal thuis aangekomen heb ik nog even de camera gepakt.
Mijn vriendin heeft zich kranig gehouden. tot het moment dat het haar ook teveel werd.
En op zon moment word mijn gekheid voor onweer omgezet in zorgzaamheid voor mijn vriendin.

Later die avond kwam ze nog even bij me kijken omdat het eigenlijk toch wel mooi is. van die momenten heb ik ook fotos proberen te maken

 

Zondag Middag ( 13:00 Uur )
Je wilt toch wat gaan doen, maar als je niet weet wat je precies wilt gaan doen dan staar je een keer naar de lucht en dan weet je genoeg.
Ik zag bijzonder mooie luchten die dag en ben er op uit gegaan. in de hoop dat het onweer wat maandag voorspeld was een dagje eerder zou komen, wat helaas niet het geval was.

Nog bijkomend van het feest Normaal en De kater de dag erna lag ik op zolder toen ik op een gegeven moment een flits zag.
Eenmaal uit een dakraam kijkend zag ik een sterrenhemel, eenmaal weer terug in bed gekropen zegt Yv ineens ook dat ze bliksem zag, toen ben ik maar wat langer uit het raam wezen kijken. En wat bleek een lichtshow van stroboscopisch formaat. Weerlichten waren te zien vanuit de Lemelerberg tot aan Ommen, wat een show was dat. Dus de stoute schoenen aangetrokken en een poging gedaan ( ZONDER STATIEF ) want die had ik niet mee Gezien het veel beter kan, als ik een statief mee gehad had.
Mijn Bliksemfotografie “ontmaagding” was de nacht ervoor al verbroken met een succes. Maar dit vereist toch wel hele andere settings.

 

Facebook Comments Box

Share this post

Back to Berichten