Chaseverslag Wallcloud Zwolle

Back to Berichten

Chaseverslag Wallcloud Zwolle

Comments: 0

Een level 3 afgekondigd voor Nederland alleen, met kans op flink wat water, hagel en onweer, met mogelijke kans op tornado‘s. Zoals we nu allemaal wel weten zijn er 2 neergekomen met desastreuze uitwerkingen. Mijn gedachten gaan naar de familieleden en kennissen van de overleden vrouw.

Zwolle heeft geen tornado gehad, ofja dat scheelde dan heel erg weinig. Want ik had het nieteens door maar er stond ineens een wallcloud voor mijn neus met flink wat inflow erin, horizontale draaiingen midden in de wolk en 2 kleine funnels die zich naar de grond richten, helaas waren die 2 ook zo weer weg. maar dit alles gebeurde nog geen 100 meter van mij vandaan. Terwijl ik dit nieuws moest vertellen aan mijn medechaser Stormchaser sloeg de bliksem ook nog eens in de brug waar we onder stonden.

Na dat de wallcloud opgelost was kwam daarachter een flinke stroop wind die gemeten is op 60Km/u
Ook dat kun je duidelijk op de film zien.
Yv was ook bij me en deze vond ze best wel leuk om te zien, helemaal omdat ik helemaal gek was toen ik de wallcloud spotte met de funnel eronder. ( ook al was hij klein )

Hier een paar fotos waaronder een paar HDR testjes
enjoy

Disclaimer: In deze tijd bestond de naam Xtremechasing nog niet en was Maickel een lonewolf onder de naam Team Gods of Thunder ofwel GOT
In deze beginfase alleen de basiskennis aanwezig. Herkenning en erkenning van wolken is dan nog niet optimaal.

Facebook Comments Box

Share this post

Back to Berichten