Xtremechasing BBQ meeting Olsthoorn Ranch

Back to Berichten

Xtremechasing BBQ meeting Olsthoorn Ranch

Comments: One Comment

Na 3 kleine meetingen was het wel tijd voor een jaarlijks terugkomende meeting en dit jaar wilden we echt iets leuks gaan doen.

Dit jaar zouden we ons met zijn allen verschepen richting het prachtige Maasdijk ( nee niet Maaskantje! )  Maar de hoe en wat was nog niet helemaal duidelijk. Wat we wel wilden was een BBQ. Met het idee van Sven om een datumplanner te gebruiken, hebben we een datum uitgekozen waarop iedereen ook kon! Want na 3 incomplete meetingen werd het eens tijd voor een echte XC meeting.

Zo gezegd, zo gedaan. De datum stond vastgeprikt op 24 mei 2015. Laat het nou net de dag zijn dat we ongelofelijk lekker weer hadden! Volgens onze teammaat Richard moesten we ook allemaal de camera meenemen want ons uitje was niet zomaar een schuur ergens in het westen. Maar daar vertellen we je zo wel wat meer over. We konden dus gebruik maken van de faciliteiten bij de Olsthoorn Ranch. Iets wat best als uniek kan worden beschreven omdat dit privé terrein is en het niet gebruikelijk is dat we gewoon overal konden komen.

De dag ervoor heeft iedereen massaal vlees en bier ingekocht. Want tja, zeg eerlijk… Dat is wat wij mannen toch echt het meeste waarderen!! In een USA stijl meeting werd er ook op USA wijze de BBQ gebruikt. Iedereen nam wat te drinken en te eten mee. Zo had Joey echte BBQ saus uit Amerika laten overvliegen. Die was trouwens ook zo op!! Maar zo had hij ook wild zwijn mee en een driekwart kilo -Ribeye steak. Tim had gezorgd voor de lokale snackbar met broodje hamburger, salade en dergelijke. Sven had heerlijke zalmrolletjes mee en kipdrumsticks. Arjan is over de grens gegaan voor lekkere Duitse worsten, karbonade en andere lekkere lapjes vlees! Maickel had voor een heel weeshuis meegenomen, dus we hadden meer dan genoeg!

VleesJ!
VleesJ!

11357082_890486591023534_5576032575747266389_o 11215961_878964668848889_1434250609_n

Voor Sven, Richard en Maaike was het een korte trip want zij wonen in Maasdijk, Joey was ongeveer een uurtje onderweg. De trip van Arjan, Ingrid, Danielle en Maickel duurde iets langer, het was namelijk vanuit Smilde 2,5 uur karren naar het prachtige Westland.

11377237_880773478668008_6545076569558089666_n

Tijd afgesproken wanneer we elkaar zouden ontmoeten en om een uur of 13 verzamelden we ons allemaal om naar de Olsthoorn Ranch te gaan. We moesten nog even een weg banen over drempels en langs irritante wielrenners maar een klein kwartier later zagen we tussen de doodnormale huizen en kassen ineens een 3 hectare grote Amerikaanse boerderij tevoorschijn komen. De eerste indruk was dan ook snel gemaakt. Het eerste wat je zag was het grote land, omringt door mooie koeien en paarden. Daarna zag je de grote feestzaal waar je echt niet omheen kon. Even wrijven in de ogen of we droomden of niet. Maar voor de mensen die niet dagelijks in Maasdijk komen is dit echt uniek om te mogen aanschouwen.

_DSC0029

Eenmaal binnen de hekken gekomen en ons netjes voorgesteld te hebben aan de beheerders Leo en Sylvia, moesten we nog eventjes wachten op onze Tim! Want die zou pas vanuit Monster komen als wij er waren. Eenmaal bijgekomen van de lange rit en iedereen er was, hebben we een rondje gelopen binnen de recreatieruimte waar wij zaten. Overal waar je keek viel wel iets te beleven. Om maar over de houten bieropeners te zwijgen!
Zo had je een Ara die “HALLO” krijste en mooi kon dansen. En dan had je ook nog SAM, de immens grote oehoe!

IMG_8297 kopiëren

IMG_8408 kopiëren

IMG_1479 kopiëren

Na onze ogen uitgekeken te hebben over wat er allemaal om ons heen  was, van een oude winchester tot een vijver vol met Koikarpers, zijn we bij elkaar gekomen en onze planning een beetje besproken. Iedereen was het er over het algemeen wel over eens. Eerst een fotoronde. Het was maar goed dat Richard zei dat we een camera moesten meenemen, want echt waar… Wat een prachtige omgeving daar!

IMG_1475 kopiëren

Het eerste wat je opviel is hoe vrij de dieren waren. Ook in de stallen is er meer dan genoeg ruimte om rond te lopen. De stallen waren net zoals de recreatieruimte, waar wij in vertoefden, gebouwd in oude kassen. Ruimte zat dus voor de prachtige Texaanse paarden en de Longhorns.

XCMEETING-4

Eenmaal buiten was het een uitzicht, naast het mooie weer is de Olsthoorn Ranch maar liefst 3 hectares groot. Zo lopen er Texaanse paarden, echte Longhorns en zijn er ooievaars op het terrein die allemaal Pino heten. Waarvan er één gewoon uit je hand kon eten. Al met al, een mooie fotoronde. Hier een kleine impressie:

_DSC0066

_DSC0033

_DSC0011

_DSC0071

XCMEETING-8

XCMEETING-28

 

XCMEETING-11

XCMEETING-12

SVN_8042 SVN_7995

Na de eerste fotoronde was het tijd voor een biertje en de agendapunten die we hadden. Wat doen we als iemand zich aanmeld voor lid Xtremechasing? Wat doen we met het huidige waarschuwingssysteem? Is de website goed genoeg? Bieden we dat aan wat de mensen graag willen zien? Genoeg besproken in ieder geval. Zo zijn we nu alweer bezig met het veranderen naar het waarschuwingsplatform waarbij we duidelijk aangeven waar je de meeste kans hebt op onweer, waar de meeste neerslag valt enzovoorts.

“Kom gauw” werd er geroepen, “PINO word gevoerd!!” Wie? horen we je al denken. Pino is de handtamme ooievaar van de ranch. Leo, de beheerder van het terrein, heeft deze als kuiken opgevoed. Je kan ook duidelijk zien dat er een goede band is tussen de twee. De twee heren “kleppen” je de oren van je hoofd. Pino is overduidelijk gek op kuikens en die had hij dan ook zo weg! Mooi om te zien de klik tussen mens en dier!

IMG_1464 kopiëren IMG_8384 IMG_1470 kopiëren

Daarna was het tijd voor het mooiste van de dag! De BBQ!! Want we hadden honger gekregen van al dat praten en foto’s maken. Het was immers al weer een uur uitgelopen door alle gezelligheid en dingen die we konden zien! Etenstijd dus!! Maar goed dat we de vrouwen bij ons hadden want vlees en bier is lekker maar je mist wel het stokbrood en de kruidenboter. Gelukkig was de AH in Naaldwijk gewoon open op 1e pinksterdag! Grillmeister Maickel heeft de spits afgebeten en is begonnen met het vlees voor ons klaar te maken. En het was ongelofelijk lekker allemaal!!

IMG_1486 kopiëren IMG_1500 kopiëren SVN_8054

IMG_8420 kopiëren IMG_1504 kopiëren

En toen waren we het bijna vergeten! De teamfoto!! Naast dat we voldoende bier in onze mik hadden en alles maar grappig vonden, kwam de regen ook aanzetten! Dus hebben we snel even tussen de maaltijd door een paar groepsfotos geschoten. Natuurlijk was het dikke lol en ging het haast nergens meer over!

IMG_1516 kopiëren IMG_1522 kopiëren IMG_1530 kopiëren

11035741_987630994614694_2820926742139267227_o

Helaas was toen de dag ook wel weer om, want het groepje oostchasers moest weer in de auto voor een 2,5 uur durende rit terug naar huis. Naar ons idee was dit echt één van de beste meetings ever. Daar tipt vrij weinig nog maar aan denken wij. Heel misschien houden we nog een seizoensafsluiter in Smilde bij Arjan en Ingrid, ergens in September. Nu word het gewoon eens tijd voor een paar mooie chases in Nederland of buitenland! Want het mooie onweer laat weer veel te lang op zich wachten!

Toch willen we de eigenaar van de Olsthoorn Ranch HARTELIJK bedanken dat we op zijn terrein mochten rondlopen. Ook willen wij Leo, Sylvia, Angel en Pino (welke van de 20) bedanken voor hun gastvrijheid, de mooie verhalen en vooral dat we hartelijk welkom waren!! En Richard en Maaike voor deze GEWELDIGE locatie!!

Namens heel het team SUPERBEDANKT!!

Bedankt voor het lezen, laat een berichtje achter en wil je meer informatie over de Olsthoorn Ranch, check dan HIERZO!

 

Facebook Comments Box

Share this post

Comment (1)

Comments are closed.

Back to Berichten