Onweerkansen 7 April 2014

Back to Berichten

Onweerkansen 7 April 2014

Comments: 0

Beschrijving door KNMI: Verschillen tussen de modellen zijn synoptisch klein. Beschrijving van de grenslaagbewolking in de warme sectorwordt door Harmonie vrij aardig weergegeven. Verder is er voor morgen aandacht voor de buien. Voor het koufront uit komen een aantal ingrediënten bij elkaar die de kans op stevige onweersbuien fors doet toenemen.

Er is voldoende vocht en onstabiliteit aanwezig. Convectie vanaf de grond lijkt (net) niet te lukken. Extra forcering is noodzakelijk.Verder is er ook forcering aanwezig als gevolg van PVA op nadering van de hoogtetrog.In de Cape zien we waardes tot rond 700 J/Kg tevoorschijn komen, in het zuidoosten zelfs waardes nabij de 1000 J/kg. Kijkend naar de windschering in de onderste 6km zien we waardes van rond de 55 kn, in het zuidoosten zelfs rond de 65 kn.

Kans is dan ook groot op buien van het type multicell/squall en misschien wel een enkele supercell. Opvallend is dat de wind op geringe hoogte ook fors toeneemt naar zo’n 40-45 kn op 2000 vt. Al met al een potentieel gevaarlijke situatie morgen eind van de dag.

WAARSCHWING: Een squalline gaat vaak samen met flinke windstoten en een flinke bak regen. Houdt u daar rekening mee als u zich op dit moment op de weg begeeft.

Facebook Comments Box

Share this post

Geef een reactie

Back to Berichten