Onweerkansen woensdag en donderdag 6 en 7 april 2016

Back to Berichten

Onweerkansen woensdag en donderdag 6 en 7 april 2016

Comments: 0

Allereerst willen we benadrukken dat het hier gaat om een hele kleine onweerkans.
Maar zoals altijd zijn we bij xtremechasing altijd in voor onweer. Dus ook de kleinste onweerkansen pakken we mee.
Alhoewel weerplaza er zin in heeft en een mooie schets maakt over hoe het eruit zou kunnen zien zijn de kansen toch best gering.

onweerkansen harmonie neerslagsignaal
onweerkansen harmonie neerslagsignaal

 

De modellen geven aan dat er kans is op multi-cellen. Toch blijft een echte flinke onweersbui uit omdat de MUCAPE op de trog enkele honderden J/kg bevat. Maximale hoogte van de wolken liggen tussen de FL150-180 en effectieve windschering 40-50 knopen. Er zit meer schering in de hogere luchtlaag maar zover komt de vaporatie niet.

tophoogte wolken
tophoogte wolken

Later in de avond zien we via de modellen ook dat de wind aan de kust flink toeneemt bij de occlusie, hieruit ontstaan wat enkele buien. Landinwaarts is dat ook goed mogelijk omdat we dat in deze modellen ook terug vinden. De wind blaast eerst een noordoostelijke richting tot windkracht 6 a 7. Later als de nacht volgt draait deze wind naar oost/zuidoost en trekt op tot maximaal 8BFT ( rond de 75km/u )

Windkrachten donderdagnacht
Windkrachten donderdagnacht

Donderdag kun je genoeg foto’s maken tijdens de CB-Thursday want die zijn over de dag redelijk veel aanwezig. Toppen tot FL220. Ook dan weer weinig schering. Kansen op een klap links en rechts is wel aanwezig. Daarvoor zou je ons op twitter kunnen volgen om de laatste berichten te volgen. Mocht je nou mooie foto’s gemaakt hebben, schroom niet en deel ze op onze facebookpagina. De mooiste foto’s komen namelijk op onze tijdlijn als we ze delen.

Veel plezier!

Facebook Comments Box

Share this post

Back to Berichten