Tornado in Polen (2 mei 2021)

De schade is enorm

Back to Berichten

Tornado in Polen (2 mei 2021)

Comments: 0

– Op 2 mei heeft een tornado in het dorp Tereszpol-Zygmunty de daken van drie huizen afgerukt en aangrenzende boerderijen verwoest. De eenheden die ter plaatse kwamen, begonnen de plaats van het incident veilig te stellen en de beschadigde gebouwen tegen de weersomstandigheden te beschermen. Aan de actie namen deel 4 brandweerkorpsen en 5 brandweerkorpsen van Vrijwillige Brandweer. Gelukkig raakte geen van de bewoners gewond – informeert het districtshoofdkwartier van de staatsbrandweer in Biłgoraj. Volgens getuigen vloog er plaatwerk van de daken als een stuk papier. De kracht was zo groot dat het de bomen uit hun wortels rukte. Gelukkig waren er geen slachtoffers.De tornado heeft veel schade aangericht. Van veel gebouwen zijn de daken eraf geblazen. De kracht van de wind was zo sterk dat bomen werden ontworteld. De bewoners zeggen dat alles maar even duurde, en dat ze nog nooit zo’n harde wind hebben gezien.

De grootste scholen werden beschadigd door de tornado  in Tereszpol-Zygmunty. Van drie woonhuizen en zeven boerderijen werden de daken afgerukt. De wind beschadigde ook hekken van huizen en auto’s. Gezinnen uit verwoeste huizen zijn geëvacueerd en het gebied is beveiligd.

De brandweerlieden zijn nog steeds aan het werk in het dorp Tereszpol Zygmunty in het district Biłgoraj. Zoals wij reeds hebben vernomen, is daar volgens de buurtbewoners een wervelwind voorbijgekomen. Harde wind rukte daken eraf, brak bomen en beschadigde voertuigen.

Nu is het duidelijk dat de omvang van de schade veel groter is. Volgens de officier van dienst van de brandweer in Biłgoraj zijn er 15 daken op woongebouwen en 17 op bijgebouwen beschadigd. De bewoners zitten ook zonder elektriciteit, omdat 9 elektriciteitsleidingen beschadigd zijn.

bronnen: Lublin112, ESWD

Facebook Comments Box

Share this post

Back to Berichten