Maandverwachting Mei 2021

Back to Berichten

Maandverwachting Mei 2021

Comments: 0

Mei start sterk wisselvallig en koel voor de tijd van het jaar. De eerste negen dagen van mei verlopen zoals al gezegd wisselvallig en koel voor de tijd. Hierbij is er kans op storm en zware windstoten gedurende de eerste week met zelfs kans op natte sneeuw bij intensieve neerslag!! Deze fase zal ook tamelijk nat verlopen, met geleidelijk opgaande temperaturen. Tussen de periode van 10 en 20 mei lijken we de kou kwijt te raken, als lagedrukgebieden vanaf het Middellands zeegebied meer grip op ons weerbeeld krijgen. Met een zwoel en onweersachtig karakter. In deze fase lijkt de kans op potentieel zware regen en onweersbuien toe te nemen, als de wind meer naar het zuiden en zuidoosten toe verkeerd, en er vochtige continentaal tot maritiem tropische lucht verder naar het noorden toe gedreven worden.

Pluim KNMI

We zien de temperaturen in deze fase gemiddeld uitkomen tussen de 16-23 graden. En zijn er ensemble leden, welke het kwik hoger laten komen met in de  rond de 28 graden Celsius. Deze kans lijkt met de juiste setting mogelijk maar zal waarschijnlijk bij een eendagsvlieg blijven. In de laatste periode van mei lijkt dit weertype te kunnen blijven domineren, met dagelijks kans op zware regen en onweersbuien of periode met regen. Wel lijken er meer hogedruk signalen naar voren te komen, met juni in het zicht. Deze maand lijkt tegen over april, normaal tot warm te eindigen, met een boven normale neerslag afwijking van regionaal tot +3mm op klimatologisch gebied. En hiermee zal het een sterk groeizaam weertype zijn. na verwachting lijkt het na 10 mei wel gedaan met het gure weer, maar nachtvorsten blijven mogelijk.

Facebook Comments Box

Share this post

Back to Berichten