Chaseverslag 15 Augustus

Back to Berichten

Chaseverslag 15 Augustus

Comments: 0

Chasers:

  • Kay van Dam – Chauffeur/ Opnames
  • Roald – navigator /Opnames
  • Maickel Geurts Livestream/opnames/mediaberichten
  • Yvonne Houtschild voedselbank/gezelligheid

Om te beginnen hadden Kay, ik en Yvon al besproken om richting Utrecht te gaan en eventueel af te zakken naar Eindhoven.
Ondertussen zat ik al in de chat en zag dat Roald zn chasebuddy had afgezegd dus bood hem aan om met ons mee te gaan, gezien hij in de buurt woonde.

 

Route:

  • 428 km,
  • Start: 17:30
  • Thuis 03:15

 

18:00 uur

vertrek vanuit Zwolle.

Alles ingepakt en ready to go, Ik heb geloof ik wel een paar honderd twitterberichten verzonden gewoon uit hyperheid.
Volgens de kaarten zou het flink uit pakken, maar zoals we het allemaal weten viel dat wel erg tegen. De lucht zag er al appart uit onderweg, Castelanus in volle rijen die het een prachtig beeld gaven. En deze beelden spreken voor zich.

Om 19:00 uur waren de beelden niet echt positief als in dat er wat te gebeuren staat. wetende wat Weerman reinier nog twitterde leek het erop dat hij gelijk ging krijgen: “Waarschijnlijk trekt belangrijkste onweerscomplex vanavond over de Noordzee, en loopt het boven land op veel plaatsen met een sisser af.”

Ondertussen hadden we Roald opgehaald en hadden overlegd waar we ons gingen positioneren. Uiteindelijk besloten we naar het lek te gaan en daar te wachten op wat er ging komen… Als er al wat kwam. want twitter berichten en facebook berichten logen er niet om. ( aanhouder wint )

Eenmaal aangekomen bij het Lek begonnen we fotos te schieten. Want het zag er best wel imposant uit allemaal. Opeens zien we allemaal tegelijk de Fractus omhoog schieten En in de verte kon je de Bomen al zien zwiepen. Dat nog niet gezegd te hebben ineens een flinke wind. Hard genoeg om al ons materiaal omver te blazen, Zelfs mijn zware laptop werd van t dak af geduwd!! Mensen die de livestream bekeken hebben dit live mee kunnen maken!!

We wilden deze bui graag achterna, maar toen we de autosnelweg opwaren kon ik al snel zien dat deze bui alweer ten einde was. Zakte helemaal in elkaar.

Gebruikend van de radarbeelden van wetteronline kon ik wat verder kijken dan buienradars neus lang is. En we besloten de bui die bij Gent compleet uit zn voegen sprong, te onderscheppen.
Dankzei de navigatieskills van Roald en de rijkunsten van Kay kan ik zeggen dat we een succesvolle onderschepping hadden bij Nijmegen.
Alleen mijn camera had genoeg van alle klappen die gemaakt zijn en besloot toen zowat de geest te geven.
Ik heb deze 2 bliksemplaatjes kunnen maken toen ik er genoeg van had omdat hij steeds maar weer errors gaf.

Bij het laatste plaatje is de term: “bliksem slaat nooit 2x op zelfde plek in” echt ontkracht bij deze foto sloeg hij maar liefst 5x krachtig in om daarna in stukjes uit elkaar te breken.

Op de terugweg zijn we nog nagenietend van de nodige IC’s en de paar CG’s kwamen we nog langs Holmoet. Wetende dat Wilfred daar woont zijn we er al toeterend doorheen gereden. Kay vond immers dat iedereen die nog sliep maar eens wakker moest worden hahahaha. Yvonne en ik moesten bij aankomst in Zwolle nog naar huis fietsen. Totaal gebroken in bed gaan liggen, Volgende dag weer vroeg genoeg aan t werk

CONCLUSIE
De totale conclusie van deze chase is dat voor de waarden en kaarten die er zijn afgegeven het best wel tegenviel.
Ik had meer van deze bui verwacht, desalniettemin was het echt gezellig, leuke club en zeker voor herhaling vatbaar.

Totale “gemeten” ontladingen in NL : 12K

Facebook Comments Box

Share this post

Geef een reactie

Back to Berichten