Chaseverslag 23 April 2014

Back to Berichten

Chaseverslag 23 April 2014

Comments: 0

Vandaag, 23 april 2014, was het dan zover. Mijn chase nr.1 is een feit.
Overdag eerst al mezelf op zitten vreten op het werk omdat er al diverse buien ontstonden ten zuiden van Drenthe en KNMI trok ook nog code geel in voor Groningen en Drenthe. Het moest niet gekker worden.
Maar de hoop moet je niet opgeven, en dat bleek voor deze avond maar al te goed.

Om 18:30 uur de auto aangeslingerd, na mijn buikje vol te hebben gegeten. Afscheid van huis en haard genomen en daar ging de reis.
Eerst de tank volgegooid bij het tankstation en daar eerst maar de rest van de teamleden om advies gevraagd. Er was wel een dikke bui bij Smilde, maar die was niet interessant genoeg naar mijn inziens. Had de gedachten al om naar Oost Groningen te gaan.
De eerste opties stroomden binnen, waaronder Winschoten… Die richting werd opgegaan. Onderweg, na het zien van diverse radarbeelden die werden aangeleverd, de target gezet op Veendam.  Onderweg naar Veendam kreeg ik te horen dat het ondertussen ook al onweerde in Smilde op de bui die er was….. Even een &%#@! moment.

Maar de target was gezet, dus gas op de plank.
Eenmaal aangekomen bij Veendam (afslag Veendam Zuid) de auto aan de kant gezet. Ondertussen regende het berichten op de whatsapp van de teammaten. Het bleek uiteindelijk dat de bui die gunstig leek voor Veendam, compleet uitdoofde. Er werd al opties geroepen van richting Gieten, maar nog even de boot afhouden. Na wat foto’s gemaakt te hebben, uiteindelijk maar weer in de auto gestapt en ben richting Gieten gereden.
Onderweg eraf gegaan bij Gieterveen, maar dit bleek geen goede locatie aangezien de buien richting Assen gingen. Na wat foto’s geschoten te hebben weer in de auto gestapt en geplankt richting Assen.

Onderweg weer helemaal gek gemaakt met whatsapp berichten over de buien, ze werden heviger en de ontladingen namen flink toe en ik moest haast maken.
En na Gieten ineens zicht op de buien, ik hoopte Rolde te halen zonder (al te veel) neerslag aangezien er een enorm neerslaggordijn opdoemde. De CG en CC ontladingen waren niet van de lucht. Het waren hele mooie en hele felle ontladingen en het net een stroboscoop. En de dreunen waren tot in de auto te horen.
Gauw bij Rolde eraf gegaan en toen werd het stuivertje wisselen, ga ik richting Assen of kan ik op de flank proberen te blijven door via Gasteren te gaan. Het werd de laatste optie. Onderweg naar kon ik gewoon merken dat de ene CG na de andere CG aanwezig was. Elke keer lichtte het flink op met een zware donder erachteraan.

ab7

Nog voor Gasteren gauw een stop gemaakt om daar uiteindelijk wat foto’s te schieten, het was genieten geblazen. Met het beekdal van de Drentsche Aa op de voorgrond en de donderbuien op de achtergrond, heerlijk. Helaas werden het aantal CG’s uiteindelijk verhuld door het neerslaggordijn, maar de donders waren er niet minder om. Heb toch 2 CG’s weten vast te leggen ondanks dat het nog tamelijk licht was.
Na dit alles ben ik weer in de auto gestapt en ben toen gaan rijden met de bedoeling om op de flank te blijven van de buien. Onderweg begon het heviger en heviger te regenen, dat kon ik niet gebruiken.
Nabij Ubbena even een korte stop gemaakt en informatie ingewonnen bij teammaten. Ondertussen reed ik al richting Vries en onderweg werd de route verder uitgestippeld richting het noorden naar De Punt. Daar aangekomen was ik net niet ver genoeg voor de bui uit, dus hup…. De A28 op, op naar Groningen stad. Tijdens het rijden nog wat berichten heen en weer, welke kant op…. Ga ik links richting Aduard of ga ik rechts ri Ten Boer e.o.???

ab4

Uiteindelijk de keus gemaakt en ben richting Aduard gegaan. Maar tijdens het rustige stukje viel het ineens op, de fut was eruit. Niks geen bliksem meer te zien. Maar eenmaal Groningen stad uit kwam ik in de mist terecht. Een heel spookachtig karakter gaf dit. De regen was er nog niet, maar helaas was de bliksem er ook niet bij. Uiteindelijk ben ik hier ook op mijn eindpunt gekomen, onder het viaduct bij het Aduaderdiep. Hier nog een tijdje aangekeken wat het buiengebied nu ging doen, maar de fut was er echt uit. De Chase was over.

ab6

Al met al was dit heerlijk genieten en wat een heerlijke samenwerking met de jongens, helemaal klasse!!

ab5

Arjan Bruggink – Team Noordoost.

Facebook Comments Box

Share this post

Geef een reactie

Back to Berichten