Het Italiaanse dorp Caserta, zo’n veertig kilometer ten noorden van Napels, is gisteravond laat getroffen door een sterke tornado.

Volgens lokale media zijn er zeker vijftien gewonden gevallen is de schade in en rondom het dorp groot. De Italiaanse snelweg A1 is lange tijd afgesloten geweest door diverse ongevallen en enkele omgewaaide vrachtwagens. 

Op social media zijn video’s en beelden verschenen van schade aan gebouwen, gekantelde vrachtwagens, en zwaar beschadigde auto’s. Overal liggen omgewaaide en ontwortelde bomen en zijn wegen door onbegaanbaar door afgebroken taken. Bij een Burger King is het pand beschadigd en ligt de grote reclamezuil van het filiaal tegen de vlakte. Bij een caravandealer zijn zes caravans door de storm opgetild en door de wind honderden meters verderop op de snelweg gesmeten. Hierdoor vielen enkele gewonden en raakten talloze auto’s die daar reden flink beschadigd.

Omringende deelgemeentes zoals San Nicola la Strada, Recale, Marcianise, Maddaloni, San Tammaro, San Marco Evangelista and Macerata Campania maken allemaal melding van schade aan huizen en gebouwen. Het hele gebied werd gisteravond door zwaar noodweer getroffen waarbij ook de hagel een aanzienlijke rol speelde in de schade. Ook viel in een groot deel van het gebied de stroom uit.