Zoals wij al in ons verslag beschreven achten we de tornado al vrij klein. Hierop hebben we besloten nog een 3e partij in te schakelen. Om eens te onderzoeken of het mogelijk was dat zich een tornado buiten ons zichtveld heeft kunnen manifesteren. Hierop hebben we alle gemaakte foto’s en verzamelde data verzonden naar hun. Vandaag kregen we uitsluitsel van onze mogelijke wel of niet een tornado. Daarop wijzigen we onze  PLAUSIBLE tornado naar GEEN tornado in omgeving Eshweiler.

Het bericht ( vertaald naar Nederlands ):

Hallo Xtremechasing
Bedankt voor het bericht. Ik heb gehoord van de schade, maar op dit moment is er geen bewijs van een mogelijke tornado. De foto’s tonen ook duidelijk de duidelijk aanwezige meso en met wallcloud en cloudfragmenten. De lucht was al erg nat in de buurt van de grond en het vormde de wolken flarden.(Fractus) Dit is geen indicatie voor een tornado. De schade is waarschijnlijk veroorzaakt door onweer, dit is op zijn minst waarschijnlijker.
Helaas pindakaas! De volgende keer gaan we gewoon weer verder en hopen we iets meer te kunnen zien en fotograferen. Ook gaan we zelf zorgen voor data via WXlab1 Hierover volgt een nader bericht.