Voorwoord: Dit is het begin van het stormchasen, mijn enthausiasme was groter dan mijn kennis. Daarom moet ik erbij zeggen dat mijn bevindingen hier niet kloppen.

15 juli 2010

Een level 3 afgekondigd voor nederland alleen, met kans op flink wat water, hagel en onweer, met mogelijke kans op tornado‘s.
Zoals we nu allemaal wel weten zijn er 2 neergekomen met desastreuze uitwerkingen.
Mijn gedachten gaan naar de familileden en kennisen van de overleden vrouw.

Zwolle heeft geen tornado gehad, ofja dat scheelde dan heel erg weinig.
Want ik had het nieteens door maar er stond ineens een wallcloud voor mijn neus met flink wat inflow erin, horizontale draaiingen midden in de wolk en 2 kleine funnels die zich naar de grond richten, helaas waren die 2 ook zo weer weg. maar dit alles gebeurde nog geen 100 meter van mij vandaan.
Terwijl ik dit nieuws moest vertellen aan mijn medechaser Stormchaser sloeg de bliksem ook nog eens in de brug waar we onder stonden. dit alles is dan ook terug te zien op het filmpje dat nog gaat komen ( moet eerst die van zaterdag af zien te krijgen )