Chaseverslag 21 augustus 2009 (recovered zonder foto’s)

Back to Berichten

Chaseverslag 21 augustus 2009 (recovered zonder foto’s)

Comments: 0

Het is half vijf snachts of smorgens hoe je het ook wil noemen, en ik ben helemaal wild van het idee dat er een paar fikse onweersbuien gaan aankomen over ongeveer 12 uur later dan nu,
toch ben ik al bepaalde dingen aan het checken, waar ga ik staan waar wil ik heen, wat ga ik doen wat neem ik mee..
Ik had al bepaald dat ik mijn livestream wel ga doen, nadeel ik kan mijn laptop niet mee, mocht ik mijn fototoestel willen legen in verband met ruimte op dat ding, wil ik in hoge kwaliteit opnemen heb ik maar een kwartiertje, en dat is nu niet echt handig, dan dus, maar mindere kwaliteit.

Rond een uur of 9 ’s morgens moet ik een nieuwe webcam gaan halen, die wat ik nu heb is history en ik wil nu wel eens een goede, die tegen een stootje kan, niet zoals de logitech sphere, want die is beurs na een chase, dus een iets andere. Hoe dan ook die komt op het dak te staan en word gelivecast terwijl ik op pad ben en dus het onweer, wat al vast staat dat het komt, goed kan opnemen, met de uitleg waar ik op dat moment ben. Het feit dat ik niet kan slapen van de zenuwen, is iets fijns, hopen dus hopen op geen teleurstellingen, want ik heb ook al gehoord dat een bui nabij de IJssel zo opsplitst in tweeën en het fijn aan mijn neus voorbij trekt. achja dan was ik in ieder geval er klaar voor!

Straks de webcam halen, het spul klaarzetten en de tent opzetten, koffie voor erbij, met een koekje natuurlijk.
Serieus de level excitement slaat nu al door t dak, dan na te gaan dat het D-DAY 20 augustus 4:31 uur is

inmiddels is het half 6 ’s morgens en kwam op het slimme idee om eens zonsopkomst te fotograferen, zo zeggen volg GN de dag door voor eens een keertje en ga dan ook meteen opzoek naar een nieuwe plek, nou die hebben we gevonden. Ik kwam eigenlijk erachter dat als ik doorreed op een weggetje waar ik wel vaker sta je in een compleet zonder bomen omringt “veld” staat naast de IJssel, geeft mij een zicht van ruim 280 graden, een heel mooi plekje daar niet van, maar natuur reservaat, hmm, mag niet, toch, maar doen dan want er kraait geen haan na om 6 uur ’s morgens.

Rest van het verslag:

9.00 uur:

Vandaag moest alles getimed worden, een nieuwe webcam en misschien toch een weerstation, voor allebei geslaagd, maar het weerstation bleek niet fatsoenlijk te werken dus heb ik die vandaag ook weer terug gebracht helaas.

11.00 uur, op zoek naar een nieuw plekje, via google maps gekeken of er nog betere open velden zijn dan wat ik nu al heb, en die waren er, nadat even goed bekeken te hebben kwam ik erachter dat het een beschermd stuk landgoed was, en dus helaas verboden voor onbevoegden, natuurlijk kraait er geen haan naar als het noodweer is, ook bij dit stuk weer bescherming door middel van een schuur bij de aangelegen boerderij, maar wel verdomd mooi uitzicht.

12.30 uur, tijd voor mijn mobiele weerstation, uitgeprobeerd en getest op een van mijn bekende plekken, want er was al flink veel wind aanwezig, maar helaas, hij gaf geen correcte windsnelheid aan, de druk was wel goed, zo rond de 1007 hPa. Nadat ik daar van gebaald heb ben ik maar even wezen gamen, wat opruimen, dingen navragen, en nowcasten

16.30 uur
Een ding was duidelijk, er kwam onweer, en flink wat ook, alleen de tijd van aankomst was behoorlijk verlaat, want opweg naar mijn nieuwe plekje kon ik al zien dat ik verkeerd zat daar, en heb heel snel mijn spullen weer ingepakt en gezocht naar een betere plek, maar de droogte kwam me duur te staan, had geen drinken bij me, en verging van de dorst, ik zweette me een ongeluk en de luchtdruk was maar liefst 7hPa gestegen, wat leidde tot hoofdpijn. op een gegeven moment kon ik het ook niet meer behappen, werd duizelig en mn lichaam was op, niet slapen weinig eten, veel haast en een temperatuur van 38 graden werd me teveel, dan maar thuis opnemen.

18.00 uur
Nu begon het echt iets te worden, langzaam werd het donker en ben ik nog even op de fiets naar de bui teruggefietst, want ik wilde weten of het nu echt kwam, heb me heel snel weer omgedraaid, want een inslag bij een boerderij vlak voor me en een dikke shelfcloud recht voor me neus werd me iets te veel.

18.30 uur
Een whalesmouth verscheen recht boven me, en een behoorlijke cell lag recht boven mijn huis, zo af en toe kon je door de dikke laag bewolking heen kijken en kon je zien wat voor een beest dat was, de bliksemschichten kon je namelijk zien schieten tussen de lagen heen. Alles werd stil hier in zwolle, er hing een zeer gespannen sfeer, mensen die buiten op het balkon zaten hadden dit ook nog nooit gezien, ik ken de whalesmouth wel, maar dit leek erop alsof er meerdere waren, en de lucht die bedekt was met een slangenhuid, wat jullie ook terug zullen zien op de film die nog komt

18.45 het filmen kon beginnen, de schichten vlogen je links en rechts om de oren, nog geen regen, maar oorverdovende knallen die in de rondte gingen, een telefoontje van mijn collega Piet ( nee niet berger ) om me te waarschuwen dat de bui die er aan komt van een zeer groot caliber was en er sprake was van een paar multicellen. Nou daar kwam hij dan mooi optijd mee want daar was ik me al lang van bewust. Ik heb werkelijk de longen uit mijn lijf gerend, want zat je boven in de flat de mensen die mijn livestream aan het bekijken waren aan t updaten over wat ik zag, en dan weer naar beneden om het beter te filmen toen het geweld eenmaal losbarste had mijn camera nog een streepje batterij, ik had namelijk al een tijdje gefilmt, niet slim
gelukkig viel hij uit in een kleine tussenpoze, en kon ik in een half uurtje tijd 2 streepjes erbij krijgen toen het eenmaal weer begon.

19.00 – 22.00 uur
ik was het zat om steeds omringt te zijn maar niets kon zien, nadeel van geen open veld he… dus ben op zoek gegaan naar een hoogtebron, omringt door 2 flatten ben ik via de parkeergarage over een muurtje geklommen zodat je een van de verdiepingen kwam van de flat, dan is het nog gewoon simpel naar boven lopen en je hebt een geweldig uitzicht
de tussen verdiepingen hebben namelijk een hele lange richel, met dus een dak boven je hoofd,
oftewel, mijn ultieme vaste film plek voortaan, minder spectaculair misschien maar je kan het zien aankomen en ontstaan en gezien mijn film materiaal, kwam dat ook erg mooi uit,
de ondergaande zon zor de voor een bloedrode lucht, waar de schichten lings en rechts doorheen schoten, gevolgd door een keiharde knallen, diverse inslagen en bakken met water dat de boel netjes afsloot tot na 12 uur kon je het nog zien na onweren in de verte,

voor mij was het weer een nieuwe belevenis, meer voorwerk was ook echt hard nodig, want zo kun je straks kiezen tussen verschillende plekken voor veschillende types onweer van verschillende kanten
een mooie chase, want ook al ben ik op de fiets, uitgerekend heb ik 25 km afgelegd in minder dan 40 minuten, de dijk op-en-neer is namelijk 14 km vanaf mijn nieuwe plek is dat stuk 5 km extra, dus heb behoorlijk op de pedalen gestaan, en t leuke daarvan is, om uiteindelijk te eindigen bij een flat, nog geen 100 meter van je woning vandaan. Dat is nou eenmaal wat je krijgt bij een hobby.

Facebook Comments Box

Share this post

Back to Berichten